Inget varar för evigt - Inte livet heller!

Hej Bloggen!

Jag läser en bok av Ingalill Enbom, som jobbar som optimistkonsult och har skrivit boken Våga leva tvärtom. Tänkte dela med mig av ett stycke ur den som är tänkvärt!  

De flesta har svårt att leva i nuet. Vi lver till råga på allt i en kultur som säger: "Om du skrattar på morgonen får du gråta på kvällen". Vi blir rädda.
Till exempel: du tänder till på något som händer, du blir genomlycklig och glad över detta. Olagom glad. Då blir du rädd. Nu måste du lugna ner dig. Du tänker framåt: "Vad betyder det här imorgon? Om en vecka? Om ett år? Det kanske inte blir något av det." Det dämpar dig dig men du kanske i alla fall känner dig omåttligt glad. Fastän du tror att det inte betyder något om ett år.
Då tänker du bakåt: "Hur var det förra gången? Javisst ja,det gick åt skogen." Nu har du intalat dig själv att det här definitivt inte är något att hetsa upp sig för.
En annan ursäkt för att inte våga: " Man vet vad man har men inte vad man får." Men då är risken att man aldrig får något. Ta chansen! Inget varar ju för evigt. ( Inte livet heller! )


Kommentarer
Postat av: Karoline

Vad fin den blev emma!:)

2009-08-26 @ 18:02:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0